На 4 август операторът на системата от магистрални нефтопроводи на Украйна

...
На 4 август операторът на системата от магистрални нефтопроводи на Украйна
Коментари Харесай

Украйна спря транзита на петрол от Русия за Чехия, Словакия и Унгария

На 4 август операторът на системата от магистрални нефтопроводи на Украйна " Укртранснафта " е спрял изпомпването на нефт от Русия  към Унгария, Чехия и Словакия през най-дългия в света нефтопровод  " Дружба ". Това заяви днес прессекретарят и съветник на президента на ``Транснефт`` Игор Демин.

Според него повода за прекъсването на изпомпването на нефт е невъзможността Русия да заплати за преноса поради наложените наказания. ``В същото време преносът през Беларус в посока Полша и Германия продължава``, заяви Демин за РИА Новости.

Основната цел на петролното ембарго на ЕС е да лиши Русия от доходи от нефт. Заради европейските наказания обаче международните цени на петрола ще се покачат, вследствие на което в най-лошия случай приходите на Русия ще останат съвсем същите даже при понижаване на общия експорт. Това сподели за ``Вечерняя Москва`` Игор Юшков, специалист от Фонда за национална енергийна сигурност, разяснявайки шестия пакет от наказания на Европейски Съюз.

Игор Демин изяснява, че " Укртранснафта " дава услуги за превозване на петрол при изискване на 100% предплащане, само че след реализиране на заплащането парите се връщат назад в сметката на ``Транснефт``. ``Газпромбанк`` заяви, че това е станало поради влизането в действие на седмия пакет от наказания на Европейски Съюз.

``Информирахме съветското министерство на енергетиката, както и съветските спедитори, доставящи запаси в посока на Унгария, Чехия и Словакия и " Укртранснафта ", че плащането не може да бъде извършено``, сподели Демин.

В края на май Европейският съюз контракти шестия пакет от наказания против Русия, който включва възбрана за експорт на 2/3 от съветския нефт за Европейски Съюз. Благодарение на него Европейски Съюз възнамерява да се откаже от 90% от вноса на нефт от Русия до края на тази година. Вестник ``Файненшъл Таймс`` заяви, че през юли европейските държавни управления са облекчили напъните за ограничение на търговията с съветски нефт.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР